Information
Research groups
News & events
Jobs & education
Vrienden
 

Nieuwspagina Stichting
Vrienden van het Hubrecht Instituut

 

Elfstedentocht Weissensee

22-01-2015 | 23 januari is de dag dat een groep bikkels het Hubrecht Instituut representeren tijdens de Alternatieve Elfstendtocht in Weissensee, Oostenrijk! Ze hebben de afgelopen week niet stilgezeten!


Meer

 
image description
Onderschrift

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

15-01-2015 | Op vrijdag 23 januari zal een groep bikkels het Hubrecht Instituut representeren tijdens de Alternatieve Elfstendtocht in Weissensee, Oostenrijk!


Meer

 
image description
A E W

Zevenheuvelenloop 2014 en de Stichting Vrienden!
19-11-2014 | Helden zijn het, de sportievelingen die zich voor ons hebben ingezet tijdens de zevenheuvelenloop dit jaar.

Meer

 
Run4Research

JFK-gala 2014 een zeer groot succes!
14-11-2014 | Het JFK-gala dit jaar was weer een zeer groot succes. Een geweldige avond met vele Vrienden en (Young)Ambassadors van onze Stichting. Bovenal zijn wij trots op de opbrengst voor ons Instituut: €137.450,-!

Lees en zie meer!

 
image description
Trotse directeur Paul Bouter met Young Ambassadors

De Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut is dit jaar wederom het goede doel van het JFK-gala!
23 juli 2014 | Ook dit jaar is er weer en JFK-gala en ook dit jaar is de Stichting Vrienden van het Hubrecht weer het goede doel.
Het belooft op zaterdag 8 november een geweldige avond te worden met bijzondere gasten, juryleden, BN' ers en uiteraard de veiling. Net als de voorgaande editie vindt het gala plaats in "The Harbour Club" te Amsterdam. U kunt een tafel reserveren door een e-mail te sturen naar vrienden@hubrecht.eu.


 
image description
Frank de Boer, winnaar 2013

Stichting Vrienden feliciteert dr. Jacco van Rheenen met prijs voor onderzoek naar kankerstamcel
10 december 2013 | Een van de artikelen van dr. Jacco van Rheenen van het Hubrecht Instituut is door een internationale jury verkozen als het onderzoek met de grootste impact van een jonge wetenschapper. Jacco ontving op 10 december tijdens een wetenschappelijk congres de zogenaamde ‘STEM CELLS Young Investigator Award’ voor zijn onderzoek naar kankerstamcellen.
Lees het hele persbericht

 
image description

Veiling JFK Gala 2013 ten bate van het Hubrecht Instituut
1 november 2013 | Vrijdagavond werd in de Amsterdamse The Harbour Club bekendgemaakt wie zich JFK’s Greatest Man 2013 mag noemen. Frank de Boer! Na de bekendmaking volgde een veiling ten bate van het Hubrecht Instituut, waarna het feest losbarstte.
Lees het hele persbericht

 
image description

Stichting Vrienden bedankt particuliere donateurs
19 juni 2013 | De Clevers groep heeft onlangs nieuwe apparatuur aangeschaft voor onderzoek naar darmstamcellen. Nadat de groep enige jaren geleden de darmstamcel ontdekte en daarna de stamcellen van andere organen zoals lever en alvleesklier, vond de groep een methode om zowel gezond als ziek weefsel van deze organen te kweken in het laboratorium. Dit stelt de onderzoekers in staat om de oorzaak van ziekten te onderzoeken. Daarnaast hoopt de groep met deze stamcellen beschadigde of zieke organen in patiënten te kunnen repareren, zoals voor kinderen met Microvillus Inclusion Disease (MID).
Voor dit onderzoek zijn specifieke instrumenten nodig, zoals precisiepipetten en platvormen voor incubatie van cellen. Deze apparatuur is gekocht met donaties van diverse particulieren. Hartelijk dank voor uw bijdragen!

 
image description

Stichting Vrienden feliciteert Hans Clevers met prestigieuze nieuwe wetenschapsprijs
20 februari 2013 | Vandaag is bekend gemaakt dat elf onderzoekers zijn geselecteerd als de winnaars van de nieuwe "Breakthrough in Life Sciences" Prijs. Hans Clevers is de eer ten deel gevallen een van hen te zijn. De Prijs is ingesteld door Art Levinson, Sergey Brin, Anne Wojcicki, Mark Zuckerberg and Yuri Milner.
Lees het hele persbericht

 
image description

Ted Peek auditorium
1 december 2012 | Het Hubrecht Instituut heeft het auditorium vernoemd naar Ted Peek vanwege zijn betrokkenheid bij de oprichting, invulling en verdere vormgeving van de Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut.
Ted Peek was een beminnelijk mens met een grote maatschappelijke belangstelling; ondernemer in hart en nieren die op betrokken wijze jonge ondernemers adviseerde en motiveerde.
Lees het hele persbericht

 

Scoren voor het Hubrecht Instituut
15 juni 2012 | Afgelopen voetbalseizoen heeft het tweede elftal van VV Drechtstreek met ieder doelpunt dubbel gescoord: elke goal leverde naast een punt voor de club ook een euro op voor het Hubrecht Instituut. De goals van de 'joker' waren zelfs twee euro waard. Het is een succesvol seizoen geworden, want het team heeft honderd euro bij elkaar gescoord. Het bedrag is bestemd voor het MID onderzoek van de Clevers groep.
Namens de stichting: hartelijk dank!

 

Boegbeeld Hubrecht wordt boegbeeld KNAW
27 maart 2012 | De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft bekendgemaakt dat Hans Clevers gekozen is als opvolger van Robbert Dijkgraaf als president van de KNAW.
Hans Clevers over zijn nieuwe functie: "Ik voel mij een wetenschapper in hart en nieren. Het presidentschap van de KNAW is dé plek in Nederland waar ik vanuit die identiteit een stempel kan drukken op de relatie tussen wetenschap en maatschappij."
De 'Vrienden' feliciteert Hans van harte met deze benoeming en is ervan overtuigd dat hij het belang van wetenschappelijk onderzoek enthousiast uit zal dragen.
De wisseling van de wacht vindt plaats tijdens de Akademiemiddag van de KNAW op dinsdag 5 juni a.s.
Lees het hele persbericht

 

Dr. A.H. Heinekenprijs voor geneeskunde voor Hans Clevers
15 maart 2012 | De KNAW heeft de Dr. A.H. Heinekenprijs 2012 voor Geneeskunde toegekend aan Hans Clevers. Hij krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar de regulering van groei van levende weefsels tijdens de normale ontwikkeling van organismen en tijdens ongeremde tumorgroei.
Deze prijs wordt sinds 1989 toegekend. Eerdere winnaars waren o.a. Richard Peto, Paul Lauterbur, David de Wied, Eric Kandel, Elizabeth Blackburn en Mary Claire King.
Lees het hele persbericht

 
image description

Gekweekt weefsel geneest muizendarm
12 maart 2012 | Mini-darmpjes gekweekt uit een stamcel kunnen beschadigde darmen in muizen herstellen. Dat bewijst Hans Clevers van het Hubrecht Instituut samen met collega's uit Tokyo. Het is de eerste behandeling van darmstamcellen.
Lees het hele persbericht

 

'We kunnen nu zelf tumoren kweken'
1 februari 2012 | Het Hubrecht Instituut kweekt zelf tumoren. Directeur Clevers legt in een interview aan de Volkskrant uit waarom.
In Parijs komen aanstaand weekend de beste wetenschappers op het gebied van kankeronderzoek bij elkaar. Dat gebeurt op initiatief van Inspire2Live, een Nederlandse organisatie, die in internationale samenwerking de sleutel ziet om de ziekte te bestrijden. Hoogleraar moleculaire genetica Hans Clevers, directeur van het Hubrecht Instituut, is een van de deelnemers.
Lees het hele interview

 

Particuliere donateurs: BEDANKT!
15 december 2011 | De stichting ontvangt steeds vaker donaties van betrokken particulieren. In 2011 hebben wij (tot op heden) maar liefst € 3000 aan particuliere donaties mogen ontvangen.
Eén van deze donateurs is mevrouw Maasland. Zij heeft de opbrengst van haar webwinkel (€ 600) aan onze stichting gedoneerd en ook in 2012 gaat zij weer gedreven verder.
Mevrouw Maasland en alle andere donateurs: Hartelijk dank voor uw bijdragen!
Wij hopen in 2012 nieuwe "vrienden" te mogen verwelkomen.
Webwinkel 2keerkleur

 

Opbrengst webwinkel MIDshop voor onderzoek MID
22 november 2011 | Tijdens een publiekslezing in het UMCU heeft Arianne van Loosen-Maasland aan Hans Clevers een cheque overhandigd van maar liefst € 1000 voor onze stichting. Dit bedrag is de opbrengst uit MIDshop, de webwinkel waarin zij haar zelfgemaakte sieraden en andere artikelen verkoopt. Het bedrag is geheel bestemd voor het MID onderzoek (darmziekte Microvillus Inclusion Disease) van Hans Clevers. Namens de stichting: hartelijk dank!
Webwinkel MIDshop

 
image description

Onze felicitaties aan dr. Eelco de Koning voor zijn benoeming tot hoogleraar diabetologie.
17 november 2011 | Eelco de Koning, werkzaam bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Hubrecht Instituut, is op 1 november jl. door Diabetesvereniging Nederland (DVN) benoemd op de DVN-leerstoel diabetologie.
Lees het hele artikel...

 

Vrienden maken het verschil
16 november 2011 | Er gaat geen week voorbij of diabetespatiënten van internist Paul Bouter vragen hem naar de voortgang van het onderzoek in het Hubrecht Instituut; of er een kans is dat ze ooit nog eens echt zullen genezen; of ze kunnen participeren in een onderzoek.
Lees het interview in LabVision, kennisplatform voor laboratoria...

 
Paul Bouter bij de zebravissen

Run4Research
3 november 2011 | Aanstaande zondag nemen 40 studenten deel aan de marathon van New York. Als sponsordoel hebben zij 'Human Right Watch' gekozen. Zij hopen dan ook vele euro's voor dit doel bijeen te lopen. Na een intensieve training vertrekken zij naar het koude New York.
Lees het hele artikel...

 

Stichting Vrienden feliciteert Hans Clevers met Kolff Prijs 2011
Oktober 2011 | Hans Clevers, hoogleraar moleculaire genetica en directeur van het Hubrecht Instituut, heeft afgelopen vrijdag de internationale Kolff Prijs 2011 ontvangen van de Willem Kolff Stichting.
Lees het hele artikel...

 

Hubrecht Imaging Center wordt uitgebreid met Ultra View Vox spinning disk microscoop
September 2011 | Mede dankzij een bijdrage van de Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut wordt het Hubrecht Imaging Center uitgebreid met een UltraView Vox spinning disk microscoop: de meest moderne spinning disk microscoop die op dit moment op de markt is. De opnamesnelheid van deze microscoop is ongeëvenaard. Er kunnen meerdere kleuren tegelijkertijd gefilmd worden. Bovendien is deze microscoop extreem gevoelig voor licht, waardoor er hele scherpe opnames gemaakt kunnen worden. Het Hubrecht Instituut denkt dat met behulp van deze investering de volgende stap gemaakt kan worden in het onderzoek naar de ontwikkeling van epithelium, bloed- en lymfevaten en kanker.

 
image description
Ultra View Vox spinning disk microscoop

Een ontdekkingstocht door het menselijk lichaam
Groot Utrecht bezoekt Hubrecht Instituut
Op 25 mei 2011 kwam een delegatie van Groot Utrecht op bezoek bij het Hubrecht Instituut. De bijeenkomst werd georganiseerd vanuit Utrecht Life Sciences (ULS), waarvan het Hubrecht Instituut een partner is.
Lees het hele artikel...

 
image description

Hoefslag Rally 2011
Opbrengst voor Hubrecht Instituut

Op 17 april werd voor de 3e keer de Hoefslag Rally georganiseerd. Er reden 80 equipes mee, waaronder een Porsche 928 en een Ferrari 330 GTC. De organisatie was tot in de puntjes verzorgd. De opbrengst van de dag ging na aftrek van de kosten naar een goed doel. Dit jaar was dat het Hubrecht Instituut.
Lees het hele artikel

 
image description

Rotary Groot Bilthoven bezoekt Hubrecht Instituut
Op 14 april bracht de Rotary Groot Bilthoven een bezoek aan het instituut. Dertig jonge ondernemers maakten in enkele uren kennis met de diverse onderzoeksgroepen. Na een warm ontvangst in de kantine werden er uitstekende rondleidingen verzorgd door René Ketting, Rik Korswagen, Wouter de Laat en Johan de Rooij. Bij de vissenfaciliteit werd uitleg gegeven door Jeroen Bakkers, bij imaging door Jacco van Rheenen en bij sequencing door Ies Nijman. De bijeenkomst werd afgesloten met een lezing van Jeroen den Hertog. Tijdens de borrel konden nog vele vragen beantwoord worden.

 

Diabetes en leven
Februari 2011 | "Mensen bij elkaar brengen die met mooie
onderzoeken bezig zijn", dat is de drijfveer van Paul Bouter. "Mensen die allemaal hetzelfde doel nastreven: een oplossing
vinden voor ingrijpende ziektes, zoals diabetes er daar een van is. Het lijkt wel alsof er verschillende medische werelden
bij elkaar komen op dit moment. De oplossing voor diabetes hebben we nog niet, maar wel hele mooie tussenoplossingen.
2011 wordt een uitdagend jaar!"
Lees het hele artikel...

 

image description

Copyright Pascale Pander

Blingzz Jewels doneert voor onderzoek
Januari 2011 | Blingzz Jewels is een webshop van Petra Verdoorn waarin zij haar zelfgemaakte sieraden verkoopt. De opbrengst van juli 2010 t/m januari 2011 heeft Petra gedoneerd aan de Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut. Het bedrag is volledig bestemd voor stamceltherapie voor darmziektes.

 

image description